Έξι τρόποι για την αποφυγή του παραγωγικού βήχα (βήχα με φλέματα)

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τον παραγωγικό βήχα και την παραγωγή βλέννας.

  1. Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με επαρκή ύπνο, υγιεινή διατροφή και αποφύγετε το αλκοόλ και το κάπνισμα.
  2. Αποφύγετε τον πολύ ξηρό αέρα. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα για να διατηρήσετε τον αέρα στο χώρο υγιή και υγρό.
  3. Αποφύγετε την επαφή με άτομα που έχουν κρυολόγημα.
  4. Μην ανταλλάσσετε χειραψία με ασθενείς. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα χέρια αντί για τον αγκώνα για να καλύψουν τη μύτη τους όταν φτερνίζονται ή βήχουν, με αποτέλεσμα τα χέρια τους να μολύνονται από ιούς. Αυτό προκαλεί επίσης τη μόλυνση πολλών επιφανειών στο περιβάλλον μας (χειρολαβές στις πόρτες, καροτσάκια σουπερμάρκετ, κλπ), κάτι που επιτρέπει στους ιούς που προκαλούν τον παραγωγικό βήχα να διαδίδονται και να μολύνουν τους ανθρώπους με ευκολία.
  5. Δώστε προσοχή στα χέρια σας. Μην αγγίζετε τα μάτια ή τη μύτη σας με τα δάχτυλά σας, για να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης.
  6. Πλένετε συχνά τα χέρια σας με ζεστό νερό και σαπούνι, για να αποτρέψετε την εξάπλωση των ιών που προκαλούν μόλυνση του αναπνευστικού συστήματος, με συνέπεια τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος και του βήχα.

 

Μπορείτε πάντα να βασίζεστε στη σειρά Bisolvon® για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα του παραγωγικού βήχα που σχετίζεται με καταρροή ή γρίπη.